tiistai 16. maaliskuuta 2010

Koirasta lukkoseppä?

Oppiva koira meillä on, se on pakko jo nyt tässä kohtaa myöntää. Lähtiessäni taannoin kävellen töihin, päätti koira jo pukeutuessani kevyttoppapukuun, että hänpä lähtee mukaan myös. Se näkyi niin, että Jekku kävi asemiin eteisen oville. Pulmana oli se, että olin tuota pukemaani pukua hyvin usein käyttänyt koiran lenkitysreissuilla ja siitä sitten Jekku "luki", että "nyt on minun vuoroni lähteä".

Koska olin kuitenkin lähdössä töihin enkä koiran kanssa lenkille, en sitä tietenkään mukaani ottanut. Jekku sinnikkäästi ulko-ovelle asti pyrki ja lopulta tilanne ajautui siihen, että koiraa puolittain peruuttaen kannoin takaisin eteiseen.

Kun palasin illalla kotiin tuli poika kysymään miten voin selittää sen, että Jekku oli pihalla kun poika tuli kotiin koulusta. No enpä osannut selittää...ennen kuin aloin katsoa jälkiä. Jekku oli tullut eteisen oven läpi avavaamalla sen kahvan ja ulko-oven lukon oli onnistunut avaamaan myös. Että silleen. Meillä onkin koira, mikä osaa avata ovet lukitsemisesta huolimatta. Olisi siis varmaan ihan lukkoseppäainesta tuossa koirassa!

Vielä meillä ei ole tietoa siitä, missä asti Jekku oli tuolloin seikkaillut. Eilen se oli päättänyt lähteä isännän mukaan pihalle ja jälleen oli ovet onnistunut avaamaan. Nyt on sitten eteisen kahvan asento saanut jälleen kerran uuden asennon. Jos vielä Jekku pääsee omin avuin ulos, niin sitten pitää jo alkaa harkita ovien aukeamissuuntien vaihtoa sisäänpäin....siis "jenkkityyliin".

Että onpa leppoisaa olla koiran omistaja :)! Suosittelen lämpimästi :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti