keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Koirakuiskaajan oppeja otettu käyttöön


Tänään on keskiviikko ja vielä lauantaina Jekun kanssa oli mennä hermot. Olemme katselleet koirakuiskaaja Ceasar Millanin dvd-tuotantoa koirien kasvattamisesta. Käyttöön on otettu metallinen "kuristuspanta" ja se on lenkeilläkin asennettu kaulan yläosaan kaulanahkojen yläpuolelle. Lenkillä käynnit sujuvat jo huippu hyvin. Jekku kulkee hienosti vierellä ja menee haistelemaan vasta kun annan luvan löysäämällä hihnaa. Vielä on joitakin tilanteita, jolloin Jekku menee lukkoon ja pyörii ympyrää, mutta niiden kanssa pärjätään. Tänään kävimme myös ihan kaupungin keskustassa kävelemässä ja aikaisempaan kertaan verrattuna kävely sujui kuin tanssi. Jatkan siis samalla tiellä...koiran pyrkimys päästä johtajaksi johtajan paikalle on murrettu ainakin joiltain osin. Myös lapset pystyivät tänä aamuna varsin hyvin taluttamaan Jekkua vierellään, eikä kuten aiemmin juosseet hihna pitkänä perässä.

Olemme käyneet useita kertoja koirapuistossa. Viimeisimpinä kertoina Jekku on syystä tai toisesta alkanut rähjätä koirapuistoon hänen jälkeensä tuleville koirille. Tätä ei ole ennen tapahtunut. Nyt olenkin sitten päättänyt, että koirapuistossa käynnit ovat jäissä siihen asti, kunnes johtajuus on kokonaan omistajilla. Myös siksi, että eilen Jekku karkasi koirapuiston portista ja huonosti antoi ottaa itseään kiinni, eikä puistossa ole tullut kutsusta luokse.

Kotona olen huomannut, että Jekku on aloittanut myös oikuttelun. Hän kieltäytyy syömästä, hakee aiempaa enemmän huomiota pyrkien syliin ja vaatii leikkimään. Mutta me emme taivu, sillä me päätämme, milloin leikitään ja milloin hellitään.

Jos ainakin sata kertaa vaaditaan siihen, että koiralta saadaan johtajuus karistettua täysin lenkeillä, niin minulla on jäljellä vielä ainakin noin 90 kertaa. Aion jatkaa ja pitää myös johtajuuden itselläni. Ja tämä sadan kerran sääntö varmaan pätee ihan kaikkiin muihinkin asioihin??? Eli siitä sitten tulee elämäntapa muiden tapojen joukkoon???

1 kommentti:

  1. Mistä hankitte jekun? Haluaisin tietää kun itse miettinyt ko. rodun edustajan hankkimista.

    VastaaPoista