torstai 18. helmikuuta 2010

Kun kolisee, niin saa mitä tahtoo tai sitten ei.


Olemme opettaneet Jekulle, että kun hän kolistelee alakerran portaissa porttia, pääsee hän pihalle tarpeilleen. Eli käytännössä se on mennyt niin, että kun Jekku kolistaa porttia, viemme hänet aina pihalle. Alkuun se ei oikein toiminut kun koira itse ei tajunnut miksi veimme hänet ulos. Kun tämä alkoi toimia, alkoi lätäköt sisällä vähetä, noin 6 kk:n iässä.

Ajatuksen kulku koiralla taisi mennä loppujen lopuksi kuitenkin hieman toisella tapaa portin kolistelun suhteen. Jekun jouduttua eteiseen öiksi nukkumaan, alkoi hän käyttää portin kolistelua keinona päästä eteisestä pois. Kolmen perättäisen yön aikana kolisteli hän porttia 10 - 20 kertaa, muutaman tunnin ajan yöstä. Kolistelusta seurasi jälleen kerran se, että vaikka Jekku seisoi selkeästi olohuoneen ovella, vietiin hänet pihalle.

Emme tietoisesti "ymmärtäneet" koiran tarvetta päästä olohuoneeseen. Nyt yöllä saamme nukkua rauhassa, vain todellinen tarve saa aikaan sen, että Jekku kolistaa porttia. Käytyään ulkona tarpeillaan, jatkaa hän sikeästi uniaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti